Veliki plesni orkester KUD Študent

Delovati je začel marca 1973. Sprva so igrali zabavni program, nato pa leta 1974 prešli na igranje džeza. Orkestru je dirigiral Werner Ussar.

SLIKA 10: Koncert v dvorani Union leta 1973

 

USTVARJANJA:

Z vsakoletnim koncertom v Unionski dvorani so navduševali mariborsko občinstvo z novimi repertoarji. Izredne pohvale so prejeli za koncert leta 1975, ko jih občinstvo s spontanim aplavzom kratko malo ni spustilo iz odra. Za tak uspeh je bil nedvomno zaslužen znani džezist Edvard Holentaner. Pohvale so prejeli še posamezni člani orkestra: Joško Žitnik in Mirko Šebart na trobenti, trombionista Boris Roškar in Marjan Rus, saksofonist Srečko Kovačič in ne nazadnje Janko Kramer, ki se je izkazal kot odličen bobnar in vokalni solist. Z orkestrom sta se pevsko izkazala še Karli Arhar in Edvin Fliser.

V MEDIJIH:

24. 3. 1974, Nedeljski dnevnik o Velikem plesnem orkestru KUD Študent: Bistven napredek in dolg, spontan aplavz občinstva, to sta glavni oznaki za ponedeljkov samostojni koncert mariborskega študentskega plesnega orkestra. To je toliko bolj razveseljivo, ker je polovici članov tega orkestra glasba resnično le konjiček in sprostitev v prostem času.

SLIKA 11: Veliki plesni orkester KUD Študent