Športno plesna sekcija (1969/70–76)

Sprva je v športno plesni sekciji plesalo 12 plesnih parov, ki so bili razvrščeni od D do A razreda. Plesni pari so poželi veliko uspehov na vseh turnirjih, kamor so bili povabljeni. Leta 1974 je bila ustanovljena še plesna šola, ki je delovala pod budnim očesom trenerja Franja Kozarja. Sekciji je predsedoval Marjan Lorger

SLIKA 9: Nastop Marjana in Branke Lorger v študentski depandansi leta 1971.

 

USTVARJANJA:

Dokaz za razgibano delovanje so številni

nastopi, ki so jih organizirali ali pa se jih udeležili. V Mariboru so priredili Veliki plesni turnir za pokal Maribora ter Plesni turnir za pokal študentske skupnosti. Plesni pari so bili močna konkurenca parom na evropskih in svetovnih plesnih turnirjih na katerih so dosegali visoke uvrstitve.

V MEDIJIH:

November 1974, Večer o športno plesni sekciji KUD-a Študent: Pred več kot 1000 gledalci je strokovna žirija podelila naslov državnega prvaka za leto 1974 plesnemu paru Branki in Marjanu Lorger, športno plesne sekcije KUD Študent Maribor.

27. 5. 1975, Katedra o športno plesni sekciji KUD-a Študent: Plesni par Lorger-Lorger je v Duisburgu v ZRN na svetovnem tekmovanju najboljših parov iz 17 držav zasedel 8. mesto, kar je najvidnejši uspeh v zgodovini jugoslovanskega plesnega športa.