OTVORITEV DOPOLNJENE KUD-OVSKE RAZSTAVE – MOZAIK PRETEKLOSTI

Categories: Uncategorized

V sredo, 3. 6. 2015, smo KUD-ovci znova odprli svojo razstavo ob 51. obletnici društva, ki bo na ogled od 3. 6. 2015 do 16. 6. 2015 v Univerzitetni knjižnici Maribor.

Razstava je dopolnjena z novo tablo, ki predstavlja delovanje društva v minulem letu dni.
Goste in nastopajoče je z navdušenjem pozdravila ravnateljica UKM, dr. Zdenka Petermanec, ki je izpostavila pomembnost delovanja Kulturno umetniškega društva Študent in izkazala veselje, da z razstavo gostujemo prav pri njih. Pozdravni govor je imel tudi podpredsednik KUD-a Študent, Uroš Jurgec, ki je nadomeščal službeno odsotnega predsednika društva, Pavla Magdića. V svojem govoru je predstavil nekaj zgodovinskih dejstev in pobud za nastanek društva ter izpostavil več kot uspešno 51-letno ustvarjanje na številnih različnih področjih. To je želela izpostaviti tudi razstava sama, ki je sestavljena iz zgodovinskega prereza dela in dosežkov vseh kadar koli delujočih sekcij KUD-a Študent, iz zemljevida gostovanj in tekmovanj po svetu ter manjšo izložbo priznanj. Pozabiti ne smemo tudi na video z intervjuji nekdanjih članov KUD-a Študent, ki je bil letos dopolnjen z angleškimi podnapisi, da tudi tujce seznanimo o pomembnosti društva v mestu in v tedanji ter sedanji državi.
Seveda sta s krajšim kulturnim programom dogodek popestrili obe aktivni sekciji društva. Navzočim sta se predstavili s tem, kar delata najbolje – Akademski pevski zbor je zapel 2 pesmi; Good news in Pesem o svobodi, folklorniki Akademske folklorne skupine Študent so zaplesali na del spleta z Dravskega polja. Kot se spodobi, smo na koncu vsi skupaj zapeli našo Kudovsko himno in se z nasmeški na obrazu družili z gosti ter si skupaj ogledali razstavo.
Prisrčno vas vabimo, da si pogledate, kaj smo o društvu odkrili v društvu ter kaj se je dogajalo vseh 51 let, na katere smo zelo ponosni!

AFS publicistka: Vesna Štajnberger

Foto: arhiv UKM

1a 2a 3a