KUD-ovske športne igre

Jubilejna 50. sezona delovanja Kulturno umetniškega društva Študent je za nami. Po vseh vajah, nastopih, koncertih, razstavi, slavnostni akademiji, turnejah in še bi lahko naštevali smo članice in člani KUD-a sezono sklenili v športnem duhu. Po mnogih letih smo ponovno pripravili KUD-ovske športne igre, na katerih sta se pomerila APZ Maribor in AFS Študent. Glavni…

Untitled-1

Mozaik preteklosti

KUD-ovski Mozaik preteklosti se sestavlja že vse od leta 1964. V letošnji 50. sezoni smo dodali precej novih kamenčkov, najbolj sta izstopali razstava in slavnostna akademija. Razstava je bila namenjena pregledu bogate zgodovine ustvarjanja, ki je bila v preteklosti mnogo več, kot sta sedaj še delujoči sekciji AFS Študent in APZ Maribor. V Vetrinjskem dvoru…

IMG_1974

Press conference

V sredo, 21. maja 2014, ob 13. uri je v Vetrinjskem dvoru v Mariboru potekala novinarska konferenca ob 50-letnici Kulturno umetniškega društva Študent.

Govorniki so bili župan mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, predsednik KUD Študent Marko Perger, predsednica AFS Študent Urška Štumberger in predsednica APZ Maribor Nastja Spasković. Dogajanje so s svojim nastopom popestrili članice in člani Akademskega pevskega zbora Maribor ter Akademske folklorne skupine Študent.

zlata-plaketa

We got gold!

Akademski pevski zbor Maribor je na 23. tekmovanju Naša pesem v Mariboru osvojil zlato plaketo s 93,0 točke, kar nam je prineslo absolutno drugo mesto v konkurenci 20 zasedb. To je naša peta zlata plaketa na tekmovanju Naša pesem in prva po letu 1997.