Mozaik preteklosti

Categories: Uncategorized

KUD-ovski Mozaik preteklosti se sestavlja že vse od leta 1964. V letošnji 50. sezoni smo dodali precej novih kamenčkov, najbolj sta izstopali razstava in slavnostna akademija.

Razstava je bila namenjena pregledu bogate zgodovine ustvarjanja, ki je bila v preteklosti mnogo več, kot sta sedaj še delujoči sekciji AFS Študent in APZ Maribor. V Vetrinjskem dvoru so tako mnogi obujali spomine na svoje KUD-ovske čase ali pa odkrivali in spoznavali veličino našega društva.

S slavnostno akademijo ob 50-letnici društva se je KUD Študent predstavil na Glavnem odru festivala Lent 30. junija 2014. Skoraj vse sekcije, ki so kadar koli delovale v društvu, so bile zastopane s svojimi predstavniki. Na dve in pol ure trajajočem koncertu, polnem petja, plesa, igranja in občutkov nostalgij, je nastopilo skoraj 400 nastopajočih. Še dobro, da je oder vzdržal!

KUD Študent je ob svojem jubileju prejel priznanje Zveze kulturnih društev Slovenije iz rok gospoda Jožeta Ostermana ter pečat Mestne občine Maribor, ki ga je podelil župan, dr. Andrej Fištravec. Društvo pa je razglasilo tudi svoja prva častna člana, ki sta postala Stane Jurgec in Vasja Samec.

Leave a Reply