KUD-ovske športne igre

Categories: Uncategorized

Jubilejna 50. sezona delovanja Kulturno umetniškega društva Študent je za nami. Po vseh vajah, nastopih, koncertih, razstavi, slavnostni akademiji, turnejah in še bi lahko naštevali smo članice in člani KUD-a sezono sklenili v športnem duhu. Po mnogih letih smo ponovno pripravili KUD-ovske športne igre, na katerih sta se pomerila APZ Maribor in AFS Študent.

Glavni cilj je bila sprostitev in druženje med sekcijama, ki ob natrpanem urniku preredko najdeta čas za to. Kljub prijetnemu vzdušju tekmovalnosti ni manjkalo. Na programu so bile številne igre/discipline, ki so na preizkus postavile vzdržljivost, fizično pripravljenost, ekipni duh, poznavaje sekcij med seboj, na neuradnem delu pa tudi apetit in žejo (slednjega rezultata ne izdamo).

Po dolgih urah najtežjih preizkušenj, ki jih lahko prestanemo samo KUD-ovci, je zmago slavil AFS in si prislužil prelep zmagovalni pokal, ki je po dolgem času našel pot iz zaprašenega arhiva na častno mesto v prostorih KUD-a Študent. Zdaj je izid v zmagah poravnan na 2. APZ-jevci so že obljubili »revanšo« za naslednje leto, a AFS-ovci ne nameravajo predati pokala kar tako.

Zaslužena nagrada za 1.- in 2.-uvrščene so bile specialitete z žara in hladen špricar, za mladoletne pa malinovec!

Leave a Reply