Tadeja VULC, rojena leta 1978 v Slovenj Gradcu, je svoje glasbeno izobraževanje pričela v domačem kraju, v Radljah ob Dravi, in ga nato nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru. Želja po ustvarjanju in novemu znanju jo je usmerila v študij kompozicije, ki ga je vpisala in zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri izr. prof. Urošu Rojku. Med leti 2005–2007 je na Visoki šoli za glasbo na Dunaju izpopolnjevala svoje znanje kompozicije pri skladatelju Michaelu Jarrellu in orkestracije pri profesorju Ertuğrulu Sevsay. Že v času študija je prejela številne nagrade. Prejela je prvo nagrado na natečaju Pogled kulture (Dijaška sekcija Maribor, 1997), 4. nagrado na tekmovanju Rostrum na Nizozemskem (2000) in Študentsko Prešernovo nagrado za skladbo Tri iveri (Akademija za glasbo, 2000). Leta 2003 je s skladbo Requiem dosegla 2. nagrado Anonimnega natečaja Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, katerega prva nagrada ni bila podeljena. Njene skladbe redno izvajajo na domačih koncertnih odrih in tudi v tujini. Leta 2006 je kot predstavnica Slovenije sodelovala pri evropskem projektu Ziel 1 = Kunst = Ziel 1 v Avstriji, kjer je bila izvedena kompozicija She came I will go. Naslednje leto je z orkestrsko skladbo Der Ball sodelovala na gala koncertu v koncertni hiši v Berlinu, njen godalni kvartet Puls pa je v izvedbi godalnega kvarteta Arditti zazvenel na festivalu Kasseler Musiktage v Nemčiji. Istega leta je bila krstno izvedena tudi glasbena pravljica Gal v galeriji, ki jo je skladateljica uglasbila na besedilo Svetlane Makarovič. Zatem sta nastali za otroke še dve večji didaktični deli: Pisani svet orkestra (Komorni orkester in Otroški zbor RTV Slovenija – 2009) in Kraljestvo glasbe (Komorni orkester in Pevska šola CS – 2011).

Leta 2010 smo lahko na 25. slovenskih glasbenih dnevih slišali krstno izvedbo skladateljičine kantate Stara Ljubljana (sofinanciralo Ministrstvo za kulturo 2009), ki je bila nato zelo uspešno izvedena na poljskem festivalu Wratislavia Cantan v Wroclavu (Festival Ljubljana – projekt Music Masters on Air).

Tadeja Vulc se od leta 1995 aktivno ukvarja z zborovodstvom. Že v času svojega izobraževanja je vodila različne zbore in zasedbe (8 let MoPZ Ribnica, 6 let ŽPZ Ribnica, 15 let Mešani zbor Mihael Radlje, 4 leta Mešani zbor Selnica ob Dravi, 6 let Dravograjski oktet), s katerimi je najraje izvajala različne koncerte in projekte doma, večkrat pa gostovala tudi v tujini. Trenutno je umetniška vodja Dravograjskemu sekstetu in ženskemu vokalnemu kvartetu Rusalke.

Kot dirigentka je sodelovala tudi s ŠMePZ »Mohorjan« Prevalje, MoPZ Vres Prevalje, ŽPZ »Nova« Slovenj Gradec, ŽPZ Karantanija Prevalje, Mladinsko vokalno skupino Glasbene šole Slovenj Gradec ter mnogimi priznanimi glasbeniki. V letu 2010 se je kot dirigentka kar nekajkrat predstavila s svojo kantato Razdvom (za soliste, zbore in komorni orkester). S sezono 2010 je začela dvoletno sodelovanje s Carmino Slovenico, kjer je vodila Mladinski pevski zbor Secunde, Pevske šole CS, s katerimi je na tekmovanjih dosegla zavidljive rezultate. Od sezone 2012/2013 zelo uspešno vodi Akademski pevski zbor Maribor.

Od sezone 2012/2013 zelo uspešno vodi Akademski pevski zbor Maribor, s katerim je na 23. Naši pesmi dosegla posebno priznanje obetavni zborovodji, ki je prvič na tekmovanju.

https://www.facebook.com/TadejaVulcFanPage?fref=ts