Kjer neha govorica, se začenja glasba. (Hoffmann)

 

Spoštovani!

 

Ker verjamemo, da glasba res prevzame, kjer besede onemijo, in se zavedamo, da je nekaj najlepšega prav zvok ubranih mladih glasov, Vam ponujamo možnost poslovnega sodelovanja z Akademskim pevskim zborom Maribor (APZ Maribor). 

 

APZ Maribor se je v pretekli sezoni 2013/2014 udeležil 23. tekmovanja slovenskih pevskih zborov Naša pesem 2014, kjer si je pripel zlato plaketo, absolutno drugo mesto na tekmovanju ter posebno priznanje z denarno nagrado za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe. Dirigentka, Tadeja Vulc, je prejela posebno priznanje za obetavno zborovodkinjo debitantko. Ker je gostovanje že stalnica, smo se tudi lani udeležili tekmovanja v tujini, in sicer mednarodnega tekmovanja v Miltenbergu v Nemčiji. Tudi onkraj meja Slovenije smo se zelo izkazali in tako v glavni kategoriji zaostali le za zborom iz Indonezije, v ljudski kategoriji pa zasedli tretje mesto.

 

Sodelujemo ne le na zborovskih tekmovanjih, temveč prirejamo tudi tematsko obarvane koncerte, izvajamo nastope z manjšim številom pevcev (komorna zasedba), se pojavljamo na raznovrstnih slavnostnih dogodkih kot glasbeni gostje in še mnogo več. V našem repertoarju imamo pesmi za prav vse priložnosti in tako dodamo dogodkom poseben čar. Zaradi vsega naštetega sem prepričan, da bomo tudi za Vas postali nepogrešljiv kamenček v vašem mozaiku proslav in posebnih dogodkov. S pevskim nastopom ali koncertom (po priloženem ceniku) bomo zagotovo dodali, kar besedam ne bo uspelo. 

 

S prisrčnimi pozdravi,

 

Uroš Jurgec,

predsednik Akademskega pevskega zbora Maribor