Počitnice? Bile, bile, a kratke!

Categories: novice-apz

Zakorakali smo že v september, čas, ko se APZ-jevci počasi prebujamo in zaključujemo naše počitnice. Preden je čas za njih sploh nastopil, smo se pomudili v madžarskem Debrecenu, kjer smo prejeli ne malo lovorik, ki so okronale naše celoletno delo.
Da je bilo tekmovanje na Madžaskem že drugo tekmovanje v lanski sezoni, ni potrebno posebej izpostavljati, saj se vsi še zelo dobro spomnimo ponovno osvojene zlate plakete na Naši pesmi 2016, na kateri smo presenetili tudi z nastopom moške zasedbe APZ Maribor, ki je kot samostojna zasedba osvojila srebrno plaketo.

V Debrecenu smo se udeležili predizbora za Grand Prix Evrope, Béla Bartók 27th International Choir Competition and Folklore Festival, kjer smo zmagali v kategoriji mešanih zborov in se tako prebili v finale Grand Prix Debrecena. Posebej nagrajena je bila tudi Tadeja Vulc, ki je prejela nagrado za interpretacijo sodobne glasbe. Grand Prix Debrecena je osvojil dekliški zbor iz Rusije.

Po tekmovanju so po naporni sezoni na vrsto prišle počitnice, ki pa jih nismo preživeli ločeno, saj smo med počitnicai poročili par, ki ga je združilo petj v APZ Maribor. Srečanje na poroki nam je bilo vsem v veliko veselje, zakoncema Pori pa APZ-jevci želimo obilo zakonske sreče, ki naj bo obogatena z ne malo dobre glasbe!

V oktobru se za APZ-jevce začenja nova sezona, ki je že polna novih sodelovanj, projektov … Prihaja pa tudi čas, ki prinaša priložnost za vse tiste, ki v Maribor prihajate, ste že v njem, v sebi pa nosite nekaj, kar vas grize in grize: ne veste, kaj bi počeli? Peli bi? No, če bi peli, smo APZ-jevci pravi naslov za vas.

Avdicije bodo potekale 11., 18. in 25. oktobra ob 16.00 v prostorih KUD Študent (ŠD 1, Tyrševa 23).

Veselimo se srečanja z vami!

Vaš APZ Maribor