vasja samec Vasja Samec se je z ljudskim plesom in njegovim odrskim poustvarjanjem srečal že v svoji zgodnji mladosti, in sicer leta  1964, ko se je vključil v KUD Jože Hermanko. Tri leta pozneje se je včlanil v Akademsko folklorno skupino Študent, kjer je  bil plesalec in 40 let tudi njen umetniški vodja. Začetni seminar za vodje folklornih skupin je opravil leta 1972. Vsa  nadaljnja leta je obiskoval nadaljevalne seminarje in poučeval doma in v tujini. Strokovno spremlja srečanja in svetuje  številnim folklornim skupinam. Ustvaril je mnoge zanimive odrske postavitve, ki jih odlikuje predvsem igrivost in  sporočilnost.
Umetniški vodja AFS Študent je vse od leta 1974.
V času od osamosvojitve je postavil veliko koreografij plesov  slovenskih pokrajin. Za svoje delo je prejel že dve Zlati znački Zveze kulturnih organizacij Maribor in jubilejno značko Republike Slovenije. V sezoni 1996/97 pa je dobil tudi rektorjevo priznanje kot zunanji sodelavec Univerze v Mariboru, leta 2013 pa naziv častni član Zveze kulturnih društev Maribor. Ob zaključku 50. sezone je na akademiji društva, ki je potekala v sklopu festivala Lent, na glavnem odru na Dravi,  prejel z rok župana mesta Maribor, dr. Andreja Fištravca tudi najvišje priznanje društva – naziv častni član KUD-a Študent.

 

bojan glaser Bojan Glaser se je s plesom prvič pričel spoznavati  leta 1994 in in od takrat naprej je ljudsko izročilo, ples in petje,  njegova prva ljubezen. Prve plesne je osvajal v domači folklorni skupini Rožmarin Dolena, kjer je aktiven še danes.
Od leta 2012 je vaditelj prve plesne skupine AFS Študent, v sezoni 2013/2014  je vodil tudi srednjo plesno skupino, z novo  sezono pa se osredotoča ponovno zgolj na prvo plesno skupino. Je reden obiskovalec seminarjev o oblačilni dediščini  Slovenije in ljubitelj šivanja kostumov.

 

 

 

wefwefesfcawe

Urša Štumberger,  dolgoletna plesalka AFS-a in zadnji dve leti svojega aktivnega plesanja tudi predsednica sekcije, kjer  je pokazala svoje odlične organizacijske sposobnosti in več kot uspešno vodila skupino v obeh sezonah predsedovanja.  Krona njenega vodenja je prav gotovo  koncert ob 50-letnici, ki ga je skupaj z dobro ekipo organizacijsko pripravila do  potankosti. Za poučevanje folklore se je odločila, saj je velik del njenega srca še vedno zapolnjen s folkloro in AFS-om,  hkrati pa bi bilo škoda vse te plesne izkušnje ne nadgrajevati in prenašati na nove rodove kudovcev. S sezono 2014/2015 je  pričela tudi z obiskovanjem seminarja za vodjo odraslih folklornih skupin. V skupini ima trenutno vlogo vaditeljice 2.  plesne skupine.

 

 

Darja Rus

Darja Rus, aktivna plesalka 1. skupine od sezone 2014/2015 in novopečena vaditeljica začetniške, 3. skupine. Darja je  aktivna plesalka tudi v svoji domači folklorni skupini Leščeček, kjer prav tako poučuje novince.

 

 

 

 

 

aleksandra petrovič Aleksandra Petrovič se je s folkloro prvič srečala  pri otroški Folklorni skupini FD Rožmarin v Doleni kot plesalka.  Danes vodi mlajšo in starejšo otroško Folklorno skupino FD Rožmarin. Leta 2006 se je pridružila Akademski folklorni  skupini Študent v Mariboru, kjer jekot plesalka bila aktivna do leta 2013. V letu 2011 je prevzela strokovno vodenje otroške  folklrone skupine Študent. Redno se udeležuje izobraževanj, ki jih pripravlja JSKD.

 

 

 

 

Marko Pukšič Marko Pukšič je prve folklorne korake osvojil pri Folklorni skupini Destrnik. Sedaj opravlja delo strokovnega vodje  otroške folklorne skupine v Destrniku.
Akademski folklorni skupini se je priključil kot plesalec, med letoma 2010 in 2012 pa je prevzel tudi funkcijo predsednika.  Danes strokovno vodi otroško folklorno skupino. Redno se udeležuje izobraževanj, ki jih pripravlja JSKD.

 

 

 

 

Žan Domanjko

 Žan Domanjko se je v glasbo podal s vpisom v nižjo glasbeno šolo v Mariboru in jo leta 2008 tudi uspešno zaključil.  Svoje znanje na glasbenem področju je izpopolnil s prepevanjem v Mladinskem zboru II. Gimnazije Maribor in mešanem  pevskem zboru  Promusica med letoma 2009-2013. Leta 2006 se je podal v folklorne vode, kjer je začel kot glasbenik na    klavirski harmoniki  v mladinski folklorni skupini DKV Krog v Mariboru. Tam se je priučil tudi igranja na tamburice, kot  član tamkajšnjega tamburaškega sestava.  Leta 2011 se je priključil Akademski folklorni skupini Študent. V sezoni  2012/2013 je prevzel vodenje glasbenega sestava ter se priključil umetniškemu odboru. V prostem času je aktiven tudi kot  fotograf.

Špela Drašler

 Špela Drašler se je s petjem in pevskimi zbori srečala že v OŠ Bistrica ob Sotli, od koder tudi prihaja. V prvem letniku  srednje šole se je pridružila MePZ Bistrica ob Sotli kot pevka. 2004 se je vpisala na Pedagoško fakulteto, smer glasbena  pedagogika in se istega leta pridružila KUD-u Študent kot pevka pri Akademskem pevskem zboru Maribor, kjer deluje  danes kot korepetitorka in asistentka dirigentke. Leta 2006 je prevzela vodenje MePZ Bistrica ob Sotli, 2007 je postala  zborovodkinja MoPZ Terme Olimia Podčetrtek, v sezoni 2012/2013 je postala asistentka dirigentke ŽePZ Glasbena      matica Maribor. Pevovodkinja vseh skupin pri AFS Študent pa je postala v sezoni 2012/2013.

pqwodiq

 Sašo Kodrič, predsednik sekcije in član umetniškega odbora po funkciji